Kokemuksia: Eläinten hyvinvointikeskus EHK

Eläintieto -verkkosivujen kävijämäärät kasvavat Develoren avulla: ”Emme pystyisi omin voimin mitenkään pyörittämään sivuja”

Develoren ja Eläinten hyvinvointikeskuksen yhteistyö on kestänyt jo vuodesta 2012. Asiakas saa kaikki tarvittavat palvelut yhdeltä luukulta.

Develoren ja Eläinten hyvinvointikeskuksen yhteistyö on kestänyt jo vuodesta 2012. Asiakas saa kaikki tarvittavat palvelut yhdeltä luukulta.

Eläinten hyvinvointikeskus kamppailee samojen haasteiden kanssa kuin monet muutkin pienet tai keskisuuret organisaatiot: tarve verkkosivujen rakentamiselle ja kehittämiselle on ilmeinen, mutta oma osaaminen ja resurssit eivät siihen riitä.

Kun hyvinvointikeskus tunnisti tämän ongelman, oli aika etsiä kumppania.

Develore valikoitui kumppaniksi verkostojen kautta tulleiden suositusten ja kilpailutuksen perusteella. Yhteistyö on kestänyt jo yli kymmenen vuotta.

Develore on rakentanut Eläinten hyvinvointikeskukselle verkkosivuja ja sovelluksia ja myös ylläpitää niitä. Keskuksen ei tarvitse tehdä muuta kuin julkaista sisältö sivuille.

- Me emme pystyisi millään omin voimin pyörittämään sivuja, erityisasiantuntija Tiina Kauppinen sanoo.

Asioita ei selitetä liian monimutkaisesti

Asioita ei selitetä liian monimutkaisesti

Develoren tapa toimia on sopinut Eläinten hyvinvointikeskukselle erityisen hyvin. Asiakkaan ei tarvitse ymmärtää teknologioista ja ohjelmistoalan kielestä välttämättä mitään.

- Selitän heille tarpeet omin sanoin ja he osaavat kertoa minulle ratkaisut ja mahdollisuudet ymmärrettävästi. Arvostan, että Develore ei selitä asioita asiakkaalle liian monimutkaisesti, Kauppinen kiittelee.

Develore ei ole Eläinten hyvinvointikeskukselle ainoastaan teknisten asioiden toteuttaja. Ohjelmistoarkkitehdit ovat matkan varrella tuoneet pöytään monta uutta kehitysideaa.

- On hienoa, että Develore lähestyy asioita proaktiivisesti ja myös heiltä tulee ideoita. He eivät ensimmäisenä yski vastaan ajatuksillemme vaan etsivät ennakkoluulottomasti ratkaisuja.

Erityisen hyvin Develore onnistui rakentamaan www.elaintieto.fi -sivulle Eläin ruokana -oppaan. Myös Naudan elämänpuu -sovellus on kerännyt kiitosta.

- Kävijämäärissä oli selkeä piikki julkaisujen jälkeen ja kävijämäärät ovat edelleen kasvussa. Olemme myös saaneet pidettyä sivuston tuoreena, joten se kiinnostaa edelleen.

Rentous ja kiireettömyys rakentaa luottamusta

Luonnonvarakeskuksen osana toimivalle Eläinten hyvinvointikeskukselle on ehdottoman tärkeää, että kaikki verkkosivuja ja digitaalisia kanavia koskettavat teknologiset palvelut saadaan yhdestä ja samasta paikasta.

- Olen todella tyytyväinen siihen, että Develore on selvittänyt meille muun muassa kaikki tietoturvaan, saavutettavuuteen ja somekanavien yhteensopivuuteen liittyvät asiat.

- Olemme saaneet heidän kauttaan sivuillemme myös kaikenlaisia testejä ja muita vipstaakeja, Tiina Kauppinen sanoo.

Develoren palvelut sopivat Kauppisen mielestä ennen kaikkea sellaisille organisaatioille, jotka haluavat saada kaiken tarvittavan yhdestä paikasta nopeasti ja ilman ylimääräistä byrokratiaa. Ja niin, että maallikkokin ymmärtää, mistä on kyse.

- Arvostan erityisesti sitä, että istumme säännöllisesti ihan rauhassa alas miettimään ja juttelemaan, että mitähän tekisimme seuraavaksi. Tällainen kiireetön jutustelu on hyvä tapa luottamuksen rakentamiseen.

Tutustu eläintieto.fi -sivustoon: https://www.elaintieto.fi